Підкладки для тортів. Підкладка під торт. Кондитерські підкладки
Що найголовніше у тортах? Багато хто на перше місце поставить смак десерту, а на друге вже його зовнішній вигляд. Але на практиці все трохи інакше, бо ваш клієнт не зверне увагу на погано презентований торт. Тому щоб ваш десерти виглядали привабливо і не попливли, потрібно для цього вибрати правильні підкладки для тортів. Підкладка під торт нібито невелика деталь, але саме від неї залежить стійкість вашого кондитерського виробу. Професіонали компанії Топперок, що виготовляють кондитерські підкладки, розкриють для новачків ці нюанси.

Переваги використання підкладки для тортів
Оскільки багато майстрів-початківців думають, що кондитерські підкладки це фінальний штрих для створення будь-якого десерту, ми постараємося пояснити чому в реальності це не так.
- Це основа для приготування торта, для його оформлення та для презентації гостям, клієнтам. Для будь-якого сучасного десерту це must have. І коли у десерту складніша конструкція, ймовірність його “втратити” зростає. А для багатоярусного торта дуже важливо правильно вибрати підкладку.
- Підкладки під торт дозволяють красиво презентувати десерт гостям. Якщо торт не має підкладки, акуратно перенести його на тарілку буде складно. Як варіант, ви можете задіяти декілька людей, які озброюються лопатками. У фіналі цієї операції усі будуть перемащені кремом.
- Звичайно, десерт можна поставити на стіл прямо в коробці, попередньо знявши з неї кришку, проте упаковка до цього побувала і на складі, і на полиці магазину, тому такий варіант не підходить. Інша справа підкладка торта, що можна звільнити від упаковки і поставити на широке блюдо або лоток прямо на ній.
- Підкладка під торт виконує низку практичних завдань, пов'язаних із транспортуванням десерту на територію вашого клієнта.
- Вберігають торт від згинання, якщо десерт має велику вагу. Тріщини і надломи можуть повністю зіпсувати зовнішній вигляд кондитерського виробу.
- Захищають дно коробки від вологи та жирних плям, які через підкладку не проступають.
- Дозволяють вільно транспортувати торт зі складу до магазину без ризику зламати коржі.
- Захищають десерт від випадкових пошкоджень, які можуть виникнути під час руху торта у коробці під час доставки.
- Підкладка під торт дозволить відмовитися від використання додаткового посуду. Якщо широкого блюда або підносу під рукою немає, то торт можна ставити на стіл гарною підкладкою.
- Не забувайте, що підкладки для тортів можуть стати полотном для контактної інформації. Візитна картка, що, у свою чергу, допоможе клієнту знайти без проблем вашу кондитерську. Вона не дасть вашому клієнту забути смак ваших ласощів, а нагадає йому прекрасною підкладкою про ту пам'ятну подію. Про день, коли ваш торт був кульмінацією вечора та душевного свята.
- Крім того, підкладку для торта ви можете використовувати як листівку. Прекрасне привітання з ім'ям винуватця урочистостей Для корпоративних свят та різноманітних конкурсів. Ви, на підкладці для торта можете нанести логотип компанії. Багато організаторів конкурсів, вікторин, квестів використовують таку підкладку під торт. На неї наноситься гравіювання саме на етапі виробництва в компанії Топперок. То буде зашифрована інформація чи інструкції щодо виконання захоплюючого завдання.
Затребувані види підкладки під торт
Кондитерські підкладки в Топперок виготовляють з різних матеріалів. Тому їхня підкладка під торт може мати різну щільність, форму, колір та декор. До найбільш популярних варіантів відносяться вироби з пресованого вологостійкого картону, фанери, пластику та ДВП (MDF). Усі, окрім картонної, використовуються не лише для декорування десертів, але виконують практичні функції.
Один із основних параметрів вибору підставки для десертів – розмір підкладки. Її розмір повинен трохи перевищувати розмір торта. Якщо він буде меншим, то десерт можна пошкодити, коли покупець діставатиме покупку з коробки. А ласощі зі стесаними боками втратять всю свою привабливість. Також розміри підкладки під торт мають бути на кілька сантиметрів меншими за габарити коробки для пакування десертів.
Кондитерські підкладки можуть мати різну форму:
- Коло
- Квадрат
- Прямокутник
- Восьмикутник
- Хвилясті фігурні підкладки для тортів, що за основний розмір мають діаметр.
Вибір підкладок під торт для кондитерів залежить від форми десерту, для якого вони використовуватимуться. Колір кондитерської підкладки також враховуйте (біла, чорна, прозора, світлого кольору деревини, картонні золоті або сріблясті).
Додаткові важливі критерії вибору підкладки для торта?
Підкладка під торт– важливий елемент упаковки торта, що захищає десерт та надає йому естетично привабливого вигляду. Вибирати вироби потрібно правильно, і в цьому допоможуть рекомендації фахівців Топперок:
- Обов'язково враховуйте вагу кондитерського виробу. Підкладки мають різну товщину:
- завтовшки до 1,5 мм (картонні) можуть використовуватись тільки для легких десертів.
- для тортів або великих пирогів вагою 2-3 кг знадобляться кондитерські підкладки товщиною 3 мм, які мають великий запас міцності.
- коли вага десерту більше 2-3 кг, торта беріть товстіші посилені варіанти. Саме вони розраховані на важку випічку (від 10 мм та вище).
- для виробів нестандартних форм можна замовляти виготовлення підкладок за індивідуальними параметрами. Тут обов'язково враховуйте розмір, ваша підкладка повинна бути більшою за торт, але менше коробки.
Висновок
Коли ви обираєте кондитерські підкладки квадратної форми для круглого торта, то це буде не найкраще рішення. В ідеалі, підкладка під торт повинна повторювати форму десерту. Результат від використання: вони виглядатимуть органічно.
Правильно підібрана підкладка стане додатковою прикрасою для торта і зробить ваші ласощі більш привабливими в очах покупця та гостей на святі. Більшість клієнтів при виборі десерту, в першу чергу, орієнтується на його зовнішній вигляд.